16 Affiliate marketing software en netwerken

16 Affiliate marketing software en netwerken

Om affiliate marketing te kunnen toepassen voor de verkoop van je producten zul je gebruik moeten maken van affiliate marketing software. Het is namelijk vrijwel onmogelijk om zelf bij te houden welke affiliate verantwoordelijk is voor welke verkoop. Er zijn verschillende systemen op het internet die je kunt gebruiken, hieronder zie je een overzicht van verschillende affiliate marketing software systemen.

Trade Tracker

Trade Tracker is een van de bekendste en grootste netwerken en hiermee een van de marktleiders. Met hun moderne affiliate marketing software is de uitvoering simpel, meetbaar en gericht op de doelstellingen. De dienstverlening is uitstekend. Trade Tracker staat bekend om de milde toelatingseisen, en je wordt via je e-mailadres regelmatig op de hoogte gehouden van de nieuwste campagnes.

PayPro

PayPro is een nederlands betaal- en affiliatesysteem waarmee je vrij eenvoudig affiliate marketing toe kunt passen. De affiliates promoten niet alleen je product maar verkopen het ook. Het nadeel hiervan is het verlies van je gratis branding. Een voordeel is dat je geen webshop hoeft te runnen. PayPro combineert betaalmogelijkheden zoals PayPal, iDeal en incasso met elkaar en geeft daarbij de mogelijkheid om affiliates te laten promoten Je kunt via PayPro ook affiliates werven, zodoende kun je het ook als een marketingkanaal zien. PayPro maakt gebruik van unieke affiliate promotielinks, waarmee een correcte verwerking van gegevens is gegarandeerd.

Clickbank

Clickbank is een internationaal systeem, vergelijkbaar met PayPro bied het ook betaalmogelijkheden (creditcard). Wereldwijd is dit een van de meest gebruikte systemen als het gaat om online betalen en affiliatemarketing. Wanneer je een Engelstalig product hebt en je plaatst het op Clickbank is er vaak al een grote kans dat affiliates het oppakken en beginnen met promoten. Clickbank maakt gebruik van zogenaamde Clickbank ID’s.

PayDotCom

Soortgelijk als Clickbank maar dan iets kleiner in omvang is het PayDotCom van Mike Filsaime, een vrij bekende internet marketeer in de VS. Ook hier heb je de mogelijkheid om affiliates voor je product te werven en het affiliate systeem op je website te plaatsen.

Zanox

Zanox is mede oprichter van het platform affiliate netwerken (PAN). Het is een van de grootste netwerken en daarmee een Europees marktleider. Zanox beschikt over exclusieve internationale adverteerders. Het is en kwaliteitsnetwerk voor affiliate marketing en performance advertising, dat bekend staat om het strikken van A-merken. Zanox heeft als service, dat het onderhandeld voor zijn publishers bij de adverteerders. Tevens helpt het publishers bij uitbreiding naar het buitenland. Zanox is minder interessant als adverteerder door stevige concurrentie met andere campagnes maar is echter wel zeer interessant voor affiliates.

Tradedoubler

Tradedoubler is een vrij groot nationaal en internationaal bureau wat je kan helpen met affiliate marketing, het is verder geen betaalsysteem. Via Tradedoubler kun je wel een affiliatesysteem op je website plaatsen en aan grote affiliates komen. Het richt zich, net als Zanox, op A-merk affiliate netwerken. Trade Doubler heeft strenge toelatingseisen voor zowel de affiliates als adverteerders. Het is een van de meest kwalitatieve netwerken wat resulteert in goede batch affiliates. Hierdoor zal je programma draaien op kwaliteitssites.

Daisycon

Daisycon is al ruim tien jaar de specialist in performance based online marketing en hebben een groot netwerk. Er wordt gewerkt volgens een one-stop-concept, ze bieden een compleet service portfolio voor alle wensen. Hierdoor is het mogelijk om diverse marketing diensten te combineren. Daisycon is het grootste en ook het meest veelzijdige affiliatenetwerk van Nederland.

Adquick

Adquick is een klein affiliate netwerk dat onderdeel is van Digimo media. Het is een jong, dynamisch snelgroeiend bedrijf. Adquick is geschikt voor zowel business to business als business to customer doeleinden. Door extra focus op lead generatie kan het interessant zijn als aanvullend netwerk voor leadcampagnes.

Netaffilliation

Netaffilliation is een groot internationaal netwerk met veel mogelijkheden. Dit netwerk is in staat om je heel breed in de wereld neer te zetten. Dit is niet alleen beperkt tot Europa maar ook in gebieden als Zuid Amerika. Het nadeel dat daarbij komt kijken is dat de kennis van de lokale markten hiermee wat beperkt is.

Webgains

Webgains is een kleine speler. Het is een affiliate netwerk dat gelooft in een open en vrije dialoog tussen affiliates en adverteerders. Andere websites stimuleren dit niet, of proberen dit zelfs te voorkomen, uit angst om weggespeeld te worden als tussenpartij door dit directe contact.

OMG/Netdirect

Omg/Netdirect is een lead partij. Het is een van de weinige netwerken in Nederland dat zich richt op leadgeneratie. Dit is erg goed als spreiding van brochures en leads, voor het verkrijgen van afspraken, de doelstelling is.

Affilliate4you

Affilltate4you is een wat kleinere partij, maar heeft een sterk groeiend netwerk. Er wordt gericht op een specifieke doelgroep, namelijk de jonge gezinnen. Hierdoor is er veel ervaring en kennis over deze doelgroep. De groei van dit netwerk bewijst dat dit een goede keuze kan zijn voor bedrijven die zich richten op deze niche. 

Cleafs

Cleafs richt zich net als affiliate4you op bepaalde segmenten in de markt.Dit zijn de segmenten shopping en travel, dit zijn de grootste segmenten in de e-commerce. Een voordeel van Cleafs is dat het aanmelden gratis is. Dit maakt dat de service op “no cure no pay” basis is.

Assistmedia

Assistmedia biedt, zoals de naam al aangeeft, mogelijkheden om affiliates te ondersteunen in haar activiteiten. Buiten een affiliate netwerk is Assistmedia ook actief als call-center, grafische media en is het zeer actief in social media.

Affilinet

Affilinet is minder actief in Nederland. Ze profileren en plaatsen zich in de markt als internationaal Affiliate netwerk. Dit maakt het geschikt om tegelijkertijd actief te zijn in verschillende landen. Voor Internationale bedrijven is dit een aanvulling. Je website dient hier wel eerst voor te worden goedgekeurd, door Affilinet.

Call Now Button