Affiliate Marketing

Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een van de meest eenvoudige manieren op geld te verdienen met internet. Deze vorm van internet marketing, biedt de mogelijkheid om razendsnel resultaat te behalen, zonder dat hiervoor grote investeringen nodig zijn. In dit artikel behandelen wij de volgende vragen:

 1. Hoe kun je het beste geld verdienen als affiliate?
 2. Kun je beter een eigen product maken?
 3. Werken aan je passie?
 4. Bouw aan vertrouwen
 5. Een mailinglijst opbouwen
 6. Hoe kom je aan affiliate partners?
 7. Train je affiliates voor meer resultaat
 8. Een goede affiliate levert je voordeel op

1. Hoe kun je het beste geld verdienen als affliliate?

Er zijn verschillende manieren om hier resultaat mee te behalen, echter komen deze allen op hetzelfde neer: Je zult bezoekers moeten sturen via de verkregen affiliatelink, naar de website van het product of dienst wat je promoot.

Affiliate Systeem uitgelegd
Er zijn affiliates die kiezen voor simpele methoden zoals:

 • Het plaatsen van hun affiliatelink op de diverse sociale media zoals Facebook en Twitter
 • Het adverteren via Facebook of Google Adwords

Het nadeel van de bovenstaande methoden is dat deze alleen maar voor de korte termijn werken; je stuurt bezoekers direct door naar website van de producteigenaar. Op deze manier ben je in feite werkzaam als marketingmedewerker van de producteigenaar. Je hebt geen controle meer over het vervolg traject, nadat je de bezoeker hebt doorgestuurd naar de salespage van de producteigenaar

Daarnaast ben je volkomen afhankelijk van de producteigenaar wat betreft de website, prijzen en strategie. Dit kan direct invloed hebben op jouw maandelijks inkomen, dat je genereert uit deze promotionele activiteiten. De producteigenaar kan besluiten de prijs te verlagen, of uit de markt te halen, waardoor jou inkomen verminderd of zelfs helemaal wegvalt!

Dropshipping vs. affiliate marketing

Net als affiliate marketing, is dropshipping een manier om andermans product te verkopen. In ruil hiervoor krijg je een vergoeding voor het aanbrengen van de klant,of een percentage van de winst. Wanneer je nog geen eigen product hebt maar wel wilt gaan ondernemen op het internet, dan kun je twee methoden kiezen om razendsnel te starten zonder dat je een eigen product hoeft te creëren.

Dropshipping is het promoten  van een bestaand product. Hierbij benader je een organisatie benader en doe je een voorstel, waarbij je de producten van deze organisatie promoot. Je doet dit via je eigen website, waarbij je de producten van de externe organisatie aanbied, en verkoopt, op jouw eigen website. Je maakt hierbij wel gebruik van de afbeeldingen en prijzen van de externe organisatie.

Je verkoopt de producten voor de externe organisatie, tegen een percentage van verkoop, echter de distributie, klantenservice en garantie verlopen gewoon via de externe organisatie zelf. Jij beperkt je hierbij tot de verkoop activiteiten. Een keer per maand ontvang je dan de factuur van het percentage van de externe organisatie, van de producten, waar jij de betalingen van ontvangt.

Het grote voordeel hiervan is dat je je eigen klantenbestand opbouwt, en je eigen positie in de zoekmachines, je eigen business waar jij dan blijvend van profiteert!

Bij Affiliate marketing promoot je de webshop van de ander, met de affiliate link waar je een aanbrengvergoeding ontvangt. Het nadeel hiervan dat je niet de voordelen hebt van dropshipping, en geen eigen klantenbestand, eigen positie in de zoekmachines, al zullen deze door de bezoekers toch wel een beetje stijgen.

2. Kun je beter je eigen product maken?

Een advies wat ik je zou willen geven, al heb wellicht al inkomsten uit affiliate marketing, om toch zelf een business op te bouwen, waar je ook op lange termijn iets aan hebt, bijvoorbeeld als je affiliate stopt met het betreffende product. Die business hoeft geen producten of klantenservice te bevatten, maar wel een stroom van bezoekers, waarmee je een achterban creëert van fans. Dit kun je doen door inzet van:

 • Een sterke thuisbasis op het internet zoals een blog op je website
 • Het bijhouden van een nieuwsbrief met als bijkomend voordeel een mailinglijst
 • Het vergaren van een achterban van fans op sociale media

Wanneer je die drie dingen hebt dan heb je eigenlijk een business zonder verdienmodel. Het verdienmodel wat je dan gebruikt is affiliate marketing. Je stuurt je bezoekers niet naar je eigen product maar naar dat van iemand anders. Op deze manier heb jij nog steeds alle voordelen die affiliate marketing met zich meebrengt maar heb je wel een solide fundament voor de lange termijn opgezet.

3. Werken aan je passie

De bovenstaande strategie werkt het beste wanneer je een markt promoot waar ook je passie ligt. Promoot je een product wat je hebt uitgezocht, simpelweg om de hoge commissie, waar je zelf helemaal niks mee hebt, dan wordt het moeilijk op daar een website, met goede content voor op te zetten. Voor een blog wat je 1 of 2 keer per week wil publiceren op je website lukt dat alleen als je het onderwerp zelf interessant vindt, of je moet direct al gaan werken met gastbloggers of freelancers.

Het voordeel van deze vorm is dat je op deze wijze wel heel snel een business kunt opzetten waar je hart wel ligt, en door een website met WordPress op te zetten, te gaan bloggen en affiliatelinks te plaatsen. Wanneer er dan bezoeker naar je website komen, zullen de verkopen iet lang daarna gaan volgen.

Jij kunt dan bloggen over alles wat jij leuk vindt, en daarbij in “jouw vakgebied” een affiliate zoeken. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld in het affiliate aanbod kijken van Paypro. Je vindt hier een productoverzicht, waar je kunt zien welke mogelijkheden er zijn. Je kunt hier dan kiezen per categorie, uit een product of meerdere producten om te promoten.

Er is bijna wel een product voor ieder vakgebied. Al hebben ze niet in iedere categorie evenveel producten, is dat misschien juist wel een uitdaging om hier zelf een product te ontwikkelen, die affiliates dan voor jou kunnen promoten. Wellicht een gouden markt!

4. Bouw aan vertrouwen

Veel internetondernemers kiezen niet voor het bovenstaande omdat het “meer werk” lijkt en omdat ze gewoon snel geld willen verdienen zonder daar iets voor te doen. Wat ze zich echter niet beseffen is dat het trekken van bezoekers op het internet nog best een opgave is en dat het maken van een verkoop zelfs nog lastiger is.

Wanneer jij wilt dat een bezoeker een product koopt (of dat nu van jou is of van een ander) zul je ervoor moeten zorgen dat er een bepaalde mate van vertrouwen ontstaat. Daarvoor zijn de volgende 3 methoden:

 1. Als jij als affiliate een bezoeker linea recta doorstuurt naar de site van de producteigenaar voeg jij zelf 0% waarde toe aan de eventuele verkoop. Het is dan volledig aan de producteigenaar om de verkoop te maken.
 2. Wanneer jij bezoekers vanuit je blog doorstuurt heb je al iets toegevoegd, de bezoeker heeft dan al meer vertrouwen in je tenzij je blog slechte informatie levert.
 3. Wanneer jij consequent een band opbouwt met je bezoekers door ze op een mailinglijst te verzamelen en ze regelmatig waardevolle informatie toezendt zullen zij ook waarde gaan hechten aan je tips en dus ook aan je aanbevelingen voor andere producten.

Met die derde methode zorg je voor veel hogere verkoopconversies dan met de eerste methode.

Kies je voor simpele marketing dan krijg je ook simpele resultaten. Hoe uitgebreider je marketing is, des te uitgebreider je resultaten ook zijn.

5. Een mailinglijst opbouwen

Een mailinglijst opbouwen met geïnteresseerde inschrijvers, biedt je een enorm bereik. Deze fans ervaren keer op keer de waarde die je levert, en zijn tevens ambassadeurs voor je organisatie. Heb je een grote kwalitatief sterke mailinglijst, dan kun je hiermee snel resultaat behalen. Voor jezelf, maar ook wanneer je deze inzet voor een affliliate.

Het een sterke thuisbasis, met een grote fanbase, dan zul je zien dat product eigenaren je veel serieuzer nemen. Je krijgt dan veel meer aandacht en hulp door onder meer promotiematerialen en zelfs aangepaste aanbiedingen en commissies.

Ook als affiliate kun je dus een eigen business hebben. Het enige verschil met de producteigenaar is dan dat je niet een eigen product verkoopt. Je omzeilt dan alle tijdrovende zaken als: productcreatie, klantenservice, distributie en debiteurenbeheer. Overigens zaken die ikzelf erg graag doe!

6. Hoe kom je aan affiliate partners?

Om succesvol te kunnen zijn met het toepassen van affiliate marketing in je business zul je wel een aantal affiliates moeten hebben die jou constant bereid zijn jou producten of diensten te promoten.

Ik heb het dan natuurlijk over de situatie waar jij als ondernemer affiliate partners voor je aan het werk hebt in plaats van dat je zelf affiliates hebt.

Die affiliate partners die hier jou aan het promoten zijn krijg je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel even iets voor gaan doen. Je zult die affiliates eerst moeten werven voordat ze van jou product op de hoogte zijn en jou gaan promoten. Je zult ze hiervoor een aantrekkelijk product moeten aanbieden, met een vergelijkbare beloning. Daarnaast zul je ze ook een strategie moeten bieden, waardoor ze verkopen voor jouw kunnen realiseren.

Methode 1: Google

De gemakkelijkste methode om affiliates te werven is om ze te gaan zoeken via Google.

Ga simpelweg naar Google, zoek naar websites in dezelfde branche als die van jouw product en benader deze websites met de vraag of ze geïnteresseerd zijn in een eventuele samenwerking. Je kunt ze dan uitleggen dat zij een bepaalde commissie krijgen voor het promoten en verkopen van jouw product. Biedt ze hierbij tevens een strategie die ervoor zorgt dat zij misschien wel meer verkopen, dan ze op dit moment voor mogelijk houden!

Methode 2: Paypro

Ga naar affiliate netwerken om affiliates te zoeken. Bij PayPro vind je bijvoorbeeld duizenden affiliates die wellicht geïnteresseerd zijn in het promoten van jouw product. Je kunt je product in het productoverzicht plaatsen met een wervende tekst erbij voor affiliates. Benadruk hierbij dat ze de jouw product of dienst aanbieden, tegen een aantrekkelijke commissie met de strategie die goede resultaten biedt. Dit zelfde principe kun je ook op internationale schaal toepassen, via Clickbank.

Methode 3: Train ze

Wat je ook kunt doen is affiliates opleiden, bijvoorbeeld door van je klanten affiliates te maken. Zij zijn immers al tevreden klanten, die graag iets voor jou terug willen doen, en daarvoor ook nog eens financieel worden beloond. In onderstaande content lees je meer hierover.

 

7. Train je affiliates voor meer resultaat

Affiliate marketing is erg nuttig om toe te passen in je online businnes, want dit kan je een vliegende start bezorgen, waar je niet direct in hoeft te investeren, om aan bezoekers te komen, en verkopen te realiseren.

Er is echter nog een grote groep mensen die niet weten wat affiliate marketing is, of hoe het werkt. Iemand kan een ideale affiliate zijn voor jouw business, zonder dat deze dit zelf in de gaten heeft. Dit de uitgelezen kans om deze te enthousiasmeren, en te leren hoe affiliate marketing in zijn werk gaat.

Trainen van je potentiële affiliates is daarom erg slim, zodat zij alle voordelen ervaren van deze werkwijze. Zij kunnen jou product zo beter promoten, en ontvang daarvoor een beloning in de vorm van commissie.

Het trainen van affiliates kan bijvoorbeeld aande hand van de zogenaamde partnerpagina voor affiliates. Hierop kun je alle informatie plaatsen die jehebt over jouw product, en hoe de affiliate campagne in zijn werk gaat. Hierbij lever je tevens alle promotiematerialen van je product, zodat deze campagne optimaal verloopt.

Op deze partner pagina kun je tevens een aanmeldingsformulier voor een autoresponder plaatsen, waarmee de aanmelder dan wordt voorzien van trainingsmails om succesvol te worden als affiliate, en hiermee een inkomen te genereren. Het voordeel voor jou is dat je dit via de autoresponder geheel kunt automatiseren.

8. Een goede affiliate levert je voordeel op

Onthoud goed: Hoe beter je affiliates zijn opgeleid in internet marketing, des te beter zijn zij in staat om jou product te promoten en te verkopen. Een goede opleiding van affiliates zorgt voor een beter resultaat op jou rekening!

Als een affiliate vragen voor je heeft, beantwoordt die dan uitgebreid en in het geval van een grote affiliate (iemand met een grote website of grote e-maillijst) kun je natuurlijk altijd even opbellen. Mooie reden ook weer om je affiliates naar deze website te sturen, kunnen ze meteen een hoop tips opdoen!