Hoeveel commissie betaal jij?

Hoeveel commissie geef je aan affiliates?

Hoeveel commissie geef je aan affiliates?

Hoeveel betaal jij aan de mensen die jouw product promoten, hoeveel commissie geef je die? Dit is een regelmatig terugkerende vraag, bij product eigenaren, die affiliate marketing in willen zetten.

Bij affiliate marketing geef je de promotie van jouw product uit handen, om dit door affiliates te laten verrichten, in ruil voor een bepaalde commissie. Dit betekent dat wanneer jou affiliate jouw product voor je verkoopt, diegene een percentage ontvangt van de verkoopprijs.

Hoe hoog moet die affiliatecommissie zijn?

Bij affiliate marketing is het vrij gangbaar om een affiliatecommissie van 50% of meer weg te geven aan affiliates. Dat klinkt misschien als heel veel maar besef hierbij dat de affiliate alle marketing voor je doet, en het verkeer naar jouw website doorstuurt.  Jij hoeft zelf alleen maar af te wachten en het product te leveren.

Door 50% commissie aan een affiliate aan te bieden maak je het voor de affiliate interessant om jouw product te gaan promoten in plaats van het product van je concurrent. Je moet daarnaast natuurlijk ook affiliates werven.

Bij elke verkoop hou je nog steeds 50% over voor jezelf en dat is toch 50% van een verkoop die je anders niet had gehad. Affiliates bereiken namelijk veelal mensen in hun eigen netwerk, die jij zelf niet bereikt. Een Win-win situatie dus!

No Cure, No Pay

Affiliate marketing is op no cure, no pay basis en dat betekent dat jij een affiliate alleen betaalt bij behaald resultaat. Pas als een affiliate een verkoop voor je realiseert hoef je hem daarvoor te betalen. Je betaalt affiliates dus altijd van het geld wat zij zelf voor jou verdienen, dit in tegenstelling tot adverteren, waarbij je eerst betaald, en dan moet afwachten of er klanten komen.

Haal meer uit de leads van affiliates

Ik raad je aan om altijd te kiezen voor een affiliatecommissie hoger dan 50% van je verkoopprijs, maar zorg er dan wel voor dat je meer uit de bezoekers haalt die je van affiliates krijgt dan alleen de eventuele verkopen.

Plaats er bijvoorbeeld een aanmeldformulier voor je nieuwsbrief tussen zodat je ook e-mail marketing kunt gaan doen en zodoende je business veel verder uitbreidt.