21% directe korting

Direct 21% btw korting

De Belastingdienst

De Belastingdienst u allen bekend om de blauwe envelop waarin meestal staat vermeld dat we mogen betalen. Dit om de voorzieningen in ons land te kunnen bekostigen, waar ons land bekend om staat. We hebben diverse soorten belastingen, die we in diverse percentages moeten afdragen, meestal met de jaaropgaven, en omzetgegevens, maar er is ook nog de BTW. De belasting toegevoegde waarde, die per product of dienst moet worden afgedragen.

Dit is in het lage tarief 6%, en het hoge tarief van 21%, dat o.a. geldt voor internet diensten. Wanneer men een dienst verkoopt zoals een online opleiding, of ebook, dat moet hier dus 21% BTW over worden betaald. MAAR, wanneer jij als ondernemer bijvoorbeeld een ebook aanschaft, dan kun jij, wanneer dit bedrijfsgerelateerd is, dit opvoeren als kosten, waarmee jij deze 21% BTW terug ontvangt van de belastingdienst!

Als je uitgaven doet voor je onderneming, brengen leveranciers  btw in rekening. Deze btw kunt je aftrekken van de btw die je over jouw omzet aan belasting betaalt. Dit wordt ‘aftrekken als voorbelasting’ genoemd.

U kunt btw aftrekken over:

  • inkopen
  • kosten
  • investeringen

Doe je investeringen, zonder dat er al omzet wordt gegenereerd, dan kun je toch al BTW aftrekken als voorbelasting. Je hebt dus direct al 21% korting!

De BTW aangifte dien je iedere 3 maanden te voldoen, waarin je de inkomsten en de uitgaven vermeld, en de BTW die daarover betaald dient te worden, of ontvangen.
De BTW dient aansluitend ook per kwartaal voldaan te worden. Het voordeel is dat je de te ontvangen BTW ook per kwartaal terug ontvangt. Heb je  dus kosten, dan weet je dat de BTW kort na het einde van het kwartaal terug op je rekening komt.

 Blauwe envelop

 

BTW-nummer, hoe kom ik daaraan?

Eerst  dien je je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, wat je in het in het vorige hoofdstuk heb kunnen lezen. Geef tijdens het inschrijven bij de Kamer van Koophandel alle gegevens door, die wij nodig hebben. Dan krijgt je direct een brief mee met jouw btw-nummer. Wij bevestigen je btw-nummer daarna per brief.

Heb je niet direct alle gegevens bij de hand tijdens uw inschrijving? Wij gaan dan na of je ondernemer bent voor de btw. Je krijgt dan binnen 5 werkdagen van ons een btw-nummer. Het kan zijn dat wij eerst nog meer informatie nodig hebben. In dat geval nemen wij telefonisch contact met je op.

Heb jij je BTW-nummer, dan heb je in veel gevallen dus direct 21% korting op je zakelijke aankopen. Heb je geen inkomsten, ontvang je toch al de BTW terug over je zakelijke uitgaven.
Wist je dat je over je energierekening ook 21% kunt terug ontvangen?

Wil je hier meer over weten, stuur dan je vraag naar info@rdom.nl of klik op je telefoon rechtsonder in de hoek!

21% directe korting

1 gedachte over “Direct 21% btw korting”

  1. Woah! I’m really digging the template/theme of this site.
    It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability
    and visual appearance. I must say that you’ve done a fantastic job with this.
    Also, the blog loads super quick for me on Opera. Superb Blog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *