Welke richting we hier dienen te volgen is onduidelijk; links of rechts. Een goede strategie geeft duidelijkheid, zodat ook bij een ongewenste uitkomst, deze eenvoudig kan worden bijgesteld

Doel onduidelijk

Welke richting we hier dienen te volgen is onduidelijk; links of rechts. Een goede strategie geeft duidelijkheid, zodat ook bij een ongewenste uitkomst, deze eenvoudig kan worden bijgesteld

Het Doel van jou, of van je organisatie niet duidelijk voor ogen hebben, geeft het idee dat je een hobby bedrijft waar je eigenlijk te weinig tijd voor hebt. Je doet er wel wat aan, maar niet doelgericht.

Het is zoiets als een beetje rondrennen met een bal aan je voet, over een veld, waar geen doel te bekennen is, en de keeper zich tegoed doet aan een versnapering in de kantine, omdat er geen gevaar dreigt, om een doelpunt tegen te krijgen.

Oranje Leeuwinnen

Ga je dan kijken bij de Oranje Leeuwinnen, zie je ineens een heel ander beeld. Die hebben het doel duidelijk voor ogen, en zijn hierdoor op en top gemotiveerd. Zij hebben duidelijk hun doel voor ogen, en wel dat van de tegenpartij, aan de andere zijde van het veld.

Zij volgen daarvoor een strategie, die voldoet aan hun gedragsnormen, en hun waarden, die overeen komen met die van het spel. Zo behalen zij hun doel, of in ieder geval een uitkomst, die wanneer deze ongewenst is, kan worden vertaald in een aangepaste strategie.

De strategie zal dan net zo vaak aangepast worden, tot het gewenste resultaat is behaald. Heb jij je doel (nog) niet duidelijk voor ogen, en kan ik je hierbij helpen?

Heb je een doel voor ogen, maar weet je niet of je hierbij wel echt blij wordt? Ga dan na of je doel overeenkomt met de waarden die je nastreeft, en de normen die je hanteert. Dit zijn de gewoonten die jij in je dagelijks leven gebruikt, en hoe je de dingen doet. Het doel dat je nastreeft dient dan ook aan deze voorwaarden te voldoen, zodat je reis naar het doel ook prettig is.

De strategie, met de daarin verwerkte stappen dient een proces te omvatten wat jij leuk vindt, zodat je niet alleen gemotiveerd raakt van het einddoel, maar ook van de kleine stapjes naar het doel toe.

Een hulpmiddeltje heb ik voor je gemaakt in PDF, die je kunt aanvragen via het volgende scherm. Je ontvangt dan tevens mijn laatste inzichten, om jouw verder te helpen je doel te bereiken, zakelijk en/of prive.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button