Hoe dicht ben jij al bij je doel?

Ondernemer, zijn zoals de naam al zegt, bijzonder ondernemende personen, en hebben een groot probleemoplossend vermogen. Ideeën in overvloed, om ons naar ons einddoel te brengen. Grote plannen, die ver weg lijken… Maar zijn ze eigenlijk wel zo ver weg?

Waar bevind jij je nu, en welke weg neem jij naar je doel? Een feit is wel, dat wij vaak een plan ontwikkelen, waar we door de bomen en het bos door ploegen. Is dat echter wel nodig, misschien wandelen wij nu wel met een omweg via een nieuwe route, terwijl wij niet eens zover van ons doel verwijderd zijn. Misschien hebben we helemaal niet zoveel stappen nodig om ons doel te bereiken?

Het is daarom belangrijk om je doel te omschrijven, met alle factoren die je daarbij nodig acht. De structuur die nodig is, om alles succesvol te laten verlopen, maar de uiteindelijke strategie kun je inschatten, maar eigenlijk pas maken als je jouw huidige situatie hebt bepaald.

Wanneer jij Google Maps inschakeld naar een doel, een adres in een plaats waar een restaurant gevestigd is, om een heerlijk hapje te gaan eten, moet je eerst weten waar je nu bent, en hoe ver je van je doel verwijderd bent. Voor je kunt reserveren, dien  je eerst een aantal factoren te kennen. Waar is het adres, hoe ver is het verwijderd van mijn huidige plaats, en hoe lang duurt het voor ik daar ben. Bijvoorbeeld door de drukte op de weg, of andere belemmerende factoren. Je zal dus eerst moeten bepalen waar je nu bent.

Je schakelt Google maps in en toetst het adres in waar het restaurant gevestigd is. Je ziet dan de route die je af moet leggen, omdat het GPS signaal bepaalt waar jij nu bent. Zo kan de route worden weergegeven van je huidige plaats naar jouw doel.

Wanneer je jouw doel bepaalt dien je hetzelfde te werk te gaan. Je bepaald aan welke eisen jouw doel moet voldoen, en aansluitend je huidige situatie, jouw uitgangspositie van waar jij gaat vertrekken naar je doel. Het kan dan zomaar dichterbij zijn dan je denkt, en minder lang gaan duren voor jij jouw doel kunt bereiken.

Ben jij al bekend met de methode om je doel te omschrijven, én de huidige situatie? Google Maps laat jouw, huidige situatie op de kaart zien. Mijn methode laat zien hoever jij nog van je doel verwijderd bent!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Call Now Button