Hoe kan je inloggen zonder WiFi

Persoonlijke Hotspot

Hoe kun je inloggen zonder WiFi?

Je zit middenin een belangrijk ontwikkelingsproces van een superproduct, maar zit in de middle of nowwhere, en in de verste verte geen streepje Wifi te vinden op je tablet! Uiteraard kun je Word aanzetten en hier alvast je tekstverwerken die je later in je website verwerkt. Wil je echter nog wat informatie opzoeken, ter aanvulling van je blog, dan heb je internet nodig om dit op te zoeken.

De oplossing binnen handbereik

De oplossing is binnen handbereik, in je broekzak, of in je tas! Je kunt eenvoudig je persoonlijke Hotspot inschakelen door het inzetten van de data van je mobiele telefoon. Ik zag toevallig vandaag de rekening van mijn mobiele aanbieder, waarbij ik slecht 289 Mb had verbruikt van mijn data, waar de limiet op 10 GB staat, dus een aanzienlijk overschot, die je kunt gebruiken wanneer je buiten het bereik bent van WiFi.

Via jouw telefoon,of die van een vriend of familie kun je deze verbinding delen. Handig voor iemand die geen data-abonnement heeft, of gewoon buiten bereik is van de WiFi. Je maakt dan gebruik van een Hotspot via Tethering.

Wat is Tethering?

Tether is Engels voor vastbinden, waarbij tethering dus staat voor verbinden. Dit bied de mogelijkheid smartphones en andere apparaten met elkaar te verbinden. Hierbij wil ik je echter wel waarschuwen voor het feit dat dit wordt afgeschreven van je data-bundel van diegene die de Hotspot heeft opengesteld.

Wanneer je bijvoorbeeld met meerdere mensen gebruik maakt van de Hotspot, kan het best hard gaan met je data, omdat deze door meerdere gebruikers wordt opgeslokt.

Voor jezelf is het de ideale manier om toch van internet op je laptop of tablet gebruik te kunnen maken,bij afwezigheid van WiFi. Je 4G netwerk is daar waarschijnlijk wel gewoon bereikbaar, waardoor er geen belemmering meer bestaat om toch van internet gebruik te kunnen maken, mét tethering!

Voor meer informatie over bijvoorbeeld de instellingen op jouw telefoon;  Ga dan naar Hoe kun je toch inloggen zonder WiFi?

Scroll naar boven