Waar zijn mijn affiliates

Hoe kom je aan affiliates?

Hoe kom je aan affiliates?

Affiliates weten niet altijd dat ze affiliate zijn…

Het klinkt misschien heel gek maar affiliate marketing is net als internet marketing nog vrij nieuw en zodoende weten veel eigenaren van websites  en internet ondernemers niet wat het inhoud.

Je kunt dus ook hele goede affiliates voor je aan het werk krijgen zonder dat zij zelf in eerste instantie wisten wat affiliate marketing precies was., en zeker niet hoe ze hier voordeel uit kunnen halen.

Zoek affiliates in Google

De gemakkelijkste manier om affiliates te werven is om ze simpelweg te zoeken via Google. Je kunt websites gaan benaderen die in dezelfde markt als jou actief zijn of ondernemers die actief zijn in een markt die aansluit op die van jou, en bij voorkeur bovenaan staan.

Wanneer je bijvoorbeeld een product verkoopt over afvallen dan zijn er honderden, zo niet duizenden websites te vinden die in dezelfde of een vergelijkbare markt zitten. Je kunt hen dan via de mail benaderen en vragen of zij geïnteresseerd zijn in een samenwerking, voor een aantrekkelijke commissie.

Affiliates vinden in affiliate netwerken

Je kunt naar affiliatenetwerken toegaan zoals PayPro, Tradedoubler, Clickbank en nog vele anderen om daar affiliates te werven. Je kunt je product daar in het overzicht plaatsen en je kunt eventueel een promotiemailng via deze netwerken doen. Ook forums over affiliate marketing zijn meestal rijkelijk gevuld met mogelijke affiliates, deze zijn informatie aan het inwinnen over deze materie, dus zeker geïnteresseerd.

Affiliates maken van je klanten

Als er iemand inzicht in jouw product heeft dan is het wel je klant, deze is al enthousiast over je product. Je kunt je klanten benaderen en vragen of zij geïnteresseerd zijn om hun aankoop terug te verdienen. Ze kunnen dan het door hun gekocht product gaan promoten en bij elke verkoop commissie verdienen.

Affiliates vinden is niet moeilijk, je moet er alleen wel even voor gaan zitten. Wanneer je het constant goed wilt doen dan doe je er slim aan om het in je marketing te verwerken zoals bijvoorbeeld in je autoresponder of in je bedankpagina, waarin je dit als vast item opneemt.