Hoe maak ik een partnerpagina?

Hoe maak je een pagina voor affiliate partners?

Hoe maak een pagina voor affiliate partners?

Een handige manier om veel affiliates te kunnen informeren over je product en ze daarbij ook nog te trainen in het beter promoten van je product is om gebruik te maken van een “partnerpagina” speciaal voor jouw  affiliates.

Deze partnerpagina is een pagina die bedoeld is om enerzijds affiliates te instrueren over hoe zij geld kunnen verdienen met jouw product waarmee je jouw affiliates werft en anderzijds om je affiliates van promotiematerialen te voorzien. Je biedt ze het voorbeeld, hoe ze zich kunnen inzetten als affiliate partner, en hiermee omzet kunnen genereren.

Maak een wervende partnerpagina

Bij het schrijven van je partnerpagina is handig om copywriting toe te passen zodat je potentiële affiliates ervan overtuigd zijn om jou te gaan promoten (en je product of dienst natuurlijk).

Plaats daarom een pakkende headline en verwerk een overzichtelijk stappenplan in je partnerpagina zodat een affiliate binnen enkele seconden precies kan beoordelen wat hij of zij moet doen om geld te verdienen met jouw product of dienst.

Plaats promotiematerialen op je partnerpagina

Onder je stappenplan en uitleg kun je zoveel mogelijk promotiematerialen plaatsen die affiliate partners kunnen gebruiken om je product beter mee te promoten, dit kan in de vorm van afbeeldingen van je product, promotiebanners, advertentieteksten, informatieve artikelen, of complete banners met tekst en afbeelding in opmaak, die direct geplaatst kunnen worden in de diverse groottes. Alles wat maar nuttig kan zijn voor een affiliate is welkom!

Gebruik de partnerpagina in je werving

Affiliates werven kan een stuk makkelijker zijn wanneer je mogelijke affiliate partners kunt doorverwijzen naar je partnerpagina voor aanvullende informatie.

Op deze manier hoef je niet alle uitleg in je communicatie mee te nemen en hoef je ook niet bij elke affiliate partner hetzelfde verhaal te vertellen. Zij kunnen op deze wijze direct zien dat het promoten van jouw product heel eenvoudig in zijn werk gaat!