Geluk met een glimlach

Jouw Missie

Jouw Missie, wat is jouw missie? Het klinkt in eerste instantie wellicht zweverig, of doet het je wellicht denken aan de kerk, waar ze een missionaris hebben, of aan het leger, waar ze op missie gaan, maar zelf een missie; hoe doe je dat? Je missie is het doel wat jij voor ogen hebt in jouw leven, waar jij je leven aan wil wijden. Je missie zal dan ook dicht aan zitten tegen je Passie.

Als jij iets gepassioneerd doet, en jij det dat het liefst de hele dag, van s’morgen vroeg tot s’avonds laat, dan is dat waarschijnlijk je passie. Je doet dat dan met veel plezier, waardoor het geen enkele moeite kost en er met gemak meer over leert, zodat je expert wordt in je passie. Het wordt dan jouw missie om mensen te helpen, met je passie, wat je dan kunt betitelen als je vak.

Vandaag sprak ik weer iemand die al uitkeek naar zijn pensioen, en net zoals de meeste mensen de dagen zit af te tellen. Maak daar maar gerust jaren van! Zou het dan niet prettige zijn als je werk zou doen wat je leuk vind, wat je passie is, waarmee je jouw missie kunt vervullen. Je kunt dan heerlijk werken, zonder dat je het eigenlijk als werk ziet. Waarschijnlijk heb je het dan zo naar je zin, dat je niet meer aftelt naar je pensioen, maar juist kijkt of je ermee door kunt gaan na je pensioen gerechtigde leeftijd.

Mijn business coach Hugo Bakker stelde onlangs een vraag voor een nieuw boek; Geluksleer en wat hier absoluut niet in zou mogen ontbreken? Ik heb dan ook een donkerbruin vermoeden, dat dit wel eens een belangrijke geluksfactor zou kunnen zijn, maar volgens mij weet Hugo dat al 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *