Google Maps

Onderzoek bespaart tijd

Vandaag liet ik de hond uit, en zag ik een man lopen met zijn arm in een soort mitella, in zwart. Het had ook zomaar een tas kunnen zijn, die hij ter hoogte van zijn arm droeg. Het eerste wat in mij op kwam was dat hij bij de arbodienst moest zijn, een eindje verderop.

De man vroeg mij, toen hij mij genaderd was, hoe hij bij de Achtseweg Noord kwam; en dus niet bij de arbodienst, wat ik dacht.

Ik vertelde hem dat hij terug moest lopen, en dan bij de verkeerslichten rechtsaf. De man keek mij verbouwereerd aan, en zei, dat een dame hem net deze kant had gestuurd, vanaf de plaats waar ik hem heen stuurde. Hij had duidelijk geen onderzoek gedaan!

De dame had waarschijnlijk niet goed geluisterd, en klakkeloos op haar in eerste ingeving gereageerd, de arbodienst…

De man bedankte mij, met de opmerking dat hij zijn afspraak waarschijnlijk niet op tijd ging halen.

Een klein beetje onderzoek had hier al wonderen gedaan.

De juiste bus, die naar de Achtseweg Noord zou rijden, en een korte beschrijving van hoe bij zijn bestemming te komen, vanaf de bushalte, zou hem zeker geholpen hebben om op tijd bij zijn afspraak te komen.

De man had volgens mij geen beschikking tot het internet op zijn telefoon, zodat hij waarschijnlijk van ouderwetse onderzoek methoden afhankelijk was. Bij het station had hij navraag kunnen doen, welke bus hem naar zijn bestemming zou brengen, en hoe ver het vanaf de plaatselijke halte nog lopen was naar zijn bestemming.

Onderzoek kan het verschil maken tussen op tijd komen voor een belangrijk sollicitatie gesprek, of met nul op het recest terug naar huis zonder het gewenste resultaat; een goed betaalde baan.

Heb jij problemen bij het verrichten van onderzoek, en wil je hier meer over weten?

Ga dan naar De Probleemstelling, voor een snelle concrete oplossing

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *