Research is van groot belang wanneer er een idee is voor een product of dienst. Wanneer men bijvoorbeeld waterijsjes wil gaan verkopen op de Noordpool, of winterjassen in de Sahara kan men zich voorstellen dan de vraag naar deze producten op die specifieke plaats gering is. Research naar de omgevingsfactoren en de potentiële klanten is dan geen overbodig luxe, om hier inzicht in te krijgen.
Inzicht in de potentiële klanten, de klantvraag ofwel het probleem wat opgelost dienst te worden voor de klant, en waar die klant zich bevindt. Zoals ik al benoemd heb; voor een bontjas in de Sahara is waarschijnlijk een erg geringe vraag. Diezelfde bontjas zal bij een buitentemperatuur van 30 graden Celsius ook weinig aftrek vinden, echter wanneer deze bontjas in het winterseizoen wordt aangeboden, bij een temperatuur onder het vriespunt, zal de potentiële klant zeker interesse tonen.
Het moment van aanbod is ook van toepassing; wanneer de potentiële klant al in het bezit is van een warme jas, of een drive-in woning bezit, waarbij hij letterlijk vanuit zijn woning in een warme auto wegrijdt, naar zijn plaats van bestemming, waar het pal voor de deur kan parkeren, of in een warme parkeergarage, zodat hij helemaal geen jas nodig heeft, dan is het niet het juist moment om een bontjas aan te bieden.
Op een dergelijk moment hebben we te maken met de behoeftepiramide van Maslow, waarbij men in een andere trede van behoeften valt, waarbij de sociale behoeften een rol spelen, en men zich richt op een doelgroep die bij een bepaalde groep wil horen, en de bontjas koopt als statussymbool, of omdat meerdere mensen in hun vriendenkring een bontjas dragen, en zij hier niet voor onder willen doen, wat ook vaak met merken het geval is.
Research naar deze gewoonten en gedragingen is dus ook erg belangrijk om in dit onderzoek op te nemen.