Marktplaats Kopen en Verkopen

Verkopen via Marktplaats

Verkopen via Marktplaats

De website is in 1999 opgericht, waar toen nog gratis een advertentie geplaatst kon worden. Door de jaren heen trok de website steeds meer bezoekers, waarbij ook steeds meer advertenties werden geplaatst. In 2010 waren dit 260.000 advertenties per dag, waaruit blijkt dat de kracht van Marktplaats absoluut nog niet is afgenomen; het werkt nog even goed als altijd!

Spullen aanbieden via Marktplaats

Als je spullen vindt op zolder, die je kwijt wil, dan is Marktplaats de eerste plek waar je ze kwijt raakt. Uit onderzoek is gebleken dat er bij de mensen in huis voor meer dan een miljard euro aan “overbodige spullen” op zolders van mensen ligt. Eeuwig zonde natuurlijk, om dit nooit meer te gebruiken!

Wanneer je ooit iets te koop hebt aangeboden via Marktplaats, dan weet je uit ervaring dat het ontzettend snel kan gaan. Vaak krijg je binnen enkele uren na het plaatsen van een meubelstuk, of ander overtollige huisraad al reacties binnen. Zo heb ik van een goede bekende vernomen dat hij voor zijn laatste verhuizing, zijn halve inboedel van de hand heeft kunnen doen via Marktplaats! Dat scheelt een hoop gesleep, en in de grootte van de vrachtwagen die je moet huren.

Een goede manier om geld te verdienen via Marktplaats is dus om eerst te kijken welke spullen jij op zolder hebt liggen, die je niet meer gebruikt, om vervolgens meteen te verkopen.

Hoe goed kun je verkopen via Marktplaats?

De beste manier op je spullen te verkopen is om wat extra aandacht aan je advertenties te schenken. Zorg hierbij voor:

 1. een goede pakkende titel
 2. een complete productomschrijving (met alle voordelen van jouw product)
 3. een hoge startprijs (omlaag kun je altijd nog)
 4. goede foto’s van je product
 5. duidelijke specificaties van je product
 6. een duidelijke “call-to-action”
 7. een correct taalgebruik

Welke producten verkopen goed?

De producten die in mijn ervaring het beste verkopen via Marktplaats zijn de tastbare, degelijke producten. Zoals bijvoorbeeld meubilair. Vooral kasten en bureaus doen het goed, maar ook oude bankstellen is mijn ervaring, zelfs met kapotte zittingen. Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Gooi dan je oude meubilair eens op Marktplaats!

Dit zijn maar een paar voorbeelden maar ik weet zeker dat je met vrijwel alle producten goed kunt verdienen via Marktplaats. Ik ken ook mensen die fulltime leven van de inkoop en verkoop van producten zoals bijvoorbeeld kleding via Marktplaats.

Wat zijn de best verkochte spullen?

Populaire producten om te verkopen via Marktplaats zijn bijvoorbeeld:

 • Merkkleding
 • Fietsen en Brommers
 • Auto’s en of auto-onderdelen
 • Boeken die je overigens ook via Bol kunt verkopen
 • Verzamelobjecten zoals postzegels en munten

Wil jij vandaag nog geld verdienen?

Om lekker in de flow te komen raad ik je aan om nu direct actie te ondernemen. Kijk eens om je heen of  ga naar zolder of je nog spullen hebt die je best kwijt zou willen voor een aannemelijk bod.

Zet deze spullen liefst vandaag nog op Marktplaats en kijk wat er gebeurt. Ik weet zeker dat je er geen spijt van gaat krijgen!