Vrijheid

We leven in vrijheid, met name in onze westerse beschaving, zoals dat heet. We hebben de vrijheid van meningsuiting, en kunnen gaan en staan waar we willen, echter is dit werkelijk zo? Dagelijks worden we gedirigeerd naar ons werk, een arbeidsplaats waar we op een door onze werkgever bepaalde plaats aanwezig dienen te zijn. Om dit te realiseren, worden wij verplicht om op een bepaalde tijd op te staan, en ons met een vervoermiddel naar deze plaats te begeven. Een goede planning is hierbij van groot belang, want jij bent niet de enige waarvoor deze verplichting bestaat. Met jouw miljoenen anderen, waarvan het meerendeel, samen met jou, in de file staat. Ik ben in een ver verleden eens in de transportsector beland, waar er zoals gezegd, vrijheid is. Mijn perceptie van vrijheid is iets anders!

Mijn perceptie van vrijheid is niet een planning waar ik voor dag en dauw moet laden, om voor de files aan het rijden te zijn. Het volgen van een vaste route, om alle klanten tijdig te kunnen bevoorraden, en na de route weer in de file aan te sluiten om terug te komen naar de plaats van vertrek. Dit meestal met een tijdbestek van 10 of meer uren per dag, wat van mijn eigen tijd wordt afgesnoept.

Mijn perceptie van vrijheid is een dag waar ik zelf kan bepalen hoe laat ik begin, en hoe ik mijn werkzaamheden indeel op de dag. Dit zijn bijvoorkeur geen werkdagen van meer dan 8 uur! Hierin verwerk ik de efficiëntie, dat ik binnen die tijd de juiste informatie uit onderzoek ontvang, zodat ik voldoende omzet genereer, om aan mijn maandelijkse verplichtingen te kunnen voldoen. Een inkomen, waar de zekerheid van een loondienstverband aan voldoet, echter dan met de vrijheid van een ondernemer.

Zekerheid

Zekerheid is een factor in ons leven, die rust brengt, en er voor zorgt dat we ons werk goed kunnen uitvoeren. Is deze factor afwezig, dan weten we niet of we aan onze verplichtingen kunnen voldoen, en of we morgen op tijd terug zijn voor een belangrijke afspraak die we hebben staan. Voeren we op de juiste manier onderzoek uit, dan kunnen we hierop acteren, en kunnen we de juiste acties uitvoeren in de markt, om dit in ons voordeel om te zetten. Dit echter niet het enige voordeel dat we hieruit kunnen halen; deze efficiënte manier van werken, levert ons, ook meer vrijheid en energie op!

—> Research Programma

Dit bericht is geplaatst in RDOM, Research met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.