Jouw Missie

Wat is jouw Missie?

Wat is jouw Missie?

Er wordt meestal gesproken over de missie van de organisatie, echter het gaat natuurlijk om jouw missie, die van de ondernemer, en het doel dat jij nastreeft met jouw organisatie. Dit is een belangrijke factor om duidelijk te beschrijven, zodat je hier regelmatig even overheen kunt lezen, om je focus vast te houden, en het oorspronkelijke doel niet uit het oog  te verliezen.

Het is daarnaast ook een goed idee, om jouw missie te vermelden in op je website, zodat jouw prospects en klanten weten wat jouw doel is, en of zij deze werkwijze, en het doel dat jij nastreeft ondersteunen. Een prospect die dan jouw klant wordt weet dan met wie hij van doen heeft, en kan achteraf nooit zeggen dat hij niet wist waar jij voor staat.

De Missie bestaat uit een aantal factoren: Het Doel, de gedragsnormen die jij hanteert, de Waarden waaraan jij hecht, en de Strategie die jij volgt. Het is natuurlijk wel fijn als jouw klanten dezelfde normen en waarden hanteren, en het kan daarom makkelijk zijn eerst een kleine afnemersanalyse uit te voeren, voordat je de missie formuleert, zodat je deze naadloos kunt aanpassen aan je doelgroep.

Werken zonder Missie

Werken zonder missie, is zoiets als bezigheidstherapie, activiteiten ontplooien zonder doel. Het is daarom zo belagrijk om dit te beschrijven, om je focus duidelijk voor ogen te houden, en de missie terug te lezen als je jouw doel uit het oog bent verloren. Dit is namelijk zeer zeker mogelijk, wanneer jij als ondernemer jouw creatieve geest de vrije loop laat. Je ontdekt diverse nieuwe doelgroepen met voor ieder een aparte werkwijze die daarop aansluit. Je kunt dan het spoor, naar het doel kwijt raken, door al deze wegen die naar Rome leiden.

Wanneer je dan op weg bent, weet je ineens niet meer waar je bent, en moet je Google Maps raadplegen om de juiste weg te vinden die je naar je doel leid. Het beschrijven van je missie is dus eigelijk net een routeplanner, die je kunt raadplegen wanneer je verdwaald bent.

Wil jij weten hoe je de Missie Correct omschrijft? Ga naar De Missie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *