Wat wil jou doelgroep?

Wat wil jouw doelgroep, dat is de vraag van veel ondernemers. Daarvoor dien je onderzoek te doen naar de personen in jouw doelgroep, of dien je goed bekend te zijn met deze doelgroep, om zodoende regelmatig informatie te ontvangen over de wensen van je doelgroep.

Krijg je deze op een presenteerblaadje, doordat iemand uit jouw omgeving deel uit maakt van je doelgroep, dan heb een een voorsprong op je concurrentie. Heb je dit voorrecht niet dan zul je onderzoek moeten verrichten naar de personen die zich in je doelgroep bevinden.

Dit kan onder andere door beurzen bij te wonen, waar je doelgroep aanwezig is. Er zullen dan problemen naar voren komen, die er spelen binnen je doelgroep, waar jij wellicht een belangrijke rol kan spelen bij de oplossing. Je dient hiervoor wel je eigen probleem goed te verwoorden, in de zogenaamde probleemstelling.

Deze probleemstelling dient een aantal factoren te bezitten, om voldoende motivererend te zijn namelijk; de geschiedenis en het belang van de oplossing ervan, het onderwerp en de uiteindelijke vraag. Beter geformuleerd; de onderzoeksvraag.

Wanneer deze goed geformuleerd zijn, ontstaat er een duidelijk beeld van de onderzoeksvraag, en kan het onderzoek vormgegeven worden door bijvoorbeeld een aantal analyses. Het verrichten van deze analyses geven dan een beeld van hoe het probleem speelt bij je doelgroep, en hoe dit stapsgewijs kan worden opgelost.

Wil jij je doelgroep goed van dienst kunnen zijn?

Wil jij de doelgroep goed van dienst kunnen zijn, is goed onderzoek onmisbaar. Om dit om een snelle manier te kunnen verrichten is een correct geformuleerd probleemstelling de beste manier om snel een duidelijk beeld te krijgen welke analyses je hiervoor kunt inzetten.

Om je hiermee te helpen heb hier een klein e-bookje van gemaakt, over hoe je de probleemstelling correct kunt formuleren.
Wil je deze direct ontvangen gaan dan naar de Probleemstelling