Welke behoefte heeft jouw klant, en op welke manier speel jij daarop in?
Er zijn legio mogelijkheden om jouw klanten met informatie te voorzien, maar welke behoeften heeft jouw klant?
De aanbieders van advertenties, via de online kanalen, en de traditionele media zijn legio, en de mogelijkheden om websites te maken, met bijbehorende promotionele programma’s in overvloed. Maar wat heb je aan die mogelijkheden als je niet weet, welke kanalen jouw klant gebruikt?
Een fantastisch product aanprijzen via je pas opgemaakte website, heeft weinig zin, wanneer jouw klant geen gebruik maakt van de mogelijkheden van het internet. Je kan ook gebruik maken van Facebook ads, via een uitgebalanceerd promotiemodel, terwijl jouw klant geen gebruik maakt van Facebook. Een gemiste kans!
Je kan nog zo’n perfect model gebruiken, met behulp van een TopGoeroe, maar als je niet weet waar je klant zit, en welke kanalen hij gebruikt om te communiceren, schiet je maar in het wilde weg! Om niet in het wilde weg te schieten, maar een gerichte actie te kunnen plannen, maakt je gebruik van research. Om precies te zijn behoefte-onderzoek.
Het behoefte-onderzoek omvat een aantal analyses, die jou antwoord geven op de vragen, wie jouw klant is, waar jou klant zich bevindt, en waar hij naar op zoek is? Ten eerste gaat het om de doelgroep die je wilt bereiken, en de behoeften die zij hebben. Hierop dienen de mogelijkheden van jouw product of dienst naadloos aan te sluiten. Na inzet van het behoefte-onderzoek heb je hier antwoord op!
Je analyseert de omgeving van je klant, en krijgt via het behoefte-onderzoek antwoord op de vraag, waar jou klant zich bevindt, en welke behoeften hij op dit moment heeft. Een ander aspect is het aanbod van de concurrentie, en invloed die dat heeft op jouw klant. Dit is een factor die bepaald of je klant jouw product koopt, of de keuze maakt voor het product van de concurrentie.
Mis jij nog deze informatie over jou klant, vraag dan nu het behoefte-onderzoek aan, en ontvang het direct in je e-mail
–> Behoefte-onderzoek